Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Києві запрацював XVII Міжнародний промисловий форум

20 листопада Перший віце-прем‘єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів відкрив XVII Міжнародний промисловий форум. Про це проінформували у прес-службі Віце-прем’єр-міністра.

На форумі були представлені основні зразки високотехнологічного інноваційного обладнання нового покоління, сучасний інструмент і технології, контрольно-вимірювальне устаткування, технологічне оснащення, комплектуючі та інноваційні конструкторські розробки.

У своєму виступі Степан Кубів привітав учасників форуму та наголосив на важливості співпраці української промисловості між собою та з іноземними колегами для створення високоякісної української промислової продукції.

"Міжнародна торгівля промисловими товарами відіграє значну роль в економіці України: зокрема, у 2017 році валютні надходження від промислового експорту склали $28,4 млрд, що сприяло стабілізації економіки. У 2017 році відбулося зростання обсягу товарного експорту з України до ЄС до $18 млрд, що дозволяє говорити про відновлення обсягів експорту до ЄС до рівня 2014 року", - підкреслив Перший віце-прем‘єр-міністр України.

Степан Кубів також підкреслив, що попри економічні втрати через військову та економічну агресію Росії проти України, окупацію частини територій на Сході та анексію Криму українська промисловість є і буде рушієм прискорення економічного розвитку.

"Пріоритетом незмінно буде залишатися розвиток високотехнологічних, інноваційних виробництв, підвищення продуктивності праці та краща ефективність використання ресурсів, перехід від сировинної переробки до виробництва продукції з високою доданою вартістю. Для цього Уряд та Мінекономрозвитку приділяє та буде приділяти найбільшу увагу впровадженню інновацій у промисловості", - наголосив Степан Кубів.

Перший віце-прем‘єр-міністр України зазначив, що Мінекономрозвитку розробило Стратегію розвитку промисловості України до 2025, яка передбачає реалізацію державної промислової політики з більш широким завданням - стале економічне зростання, підвищення рівня загальної безпеки України та зростання рівня життя її громадян.

Довідково

XVII Міжнародний промисловий форум розміщений на 22 тисячі квадратних метрів, понад 350 учасників з понад 30 країн світу взяли участь у роботі Форуму. Відвідувачі мали змогу ознайомитись з сучасними тенденціями розвитку українського та світового машинобудування, оглянути найбільш сучасні розробки і технології галузі промисловості. Форум триватиме до 23 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ