Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві затримано шахрая, який відібрав квартиру у пенсіонерки

Киянка Клавдія Дунаєвська постраждала в минулому році, однак правоохоронці не одразу захотіли їй допомогти. Для здійснення шахрайської схеми злочинці навіть організовували побиття жінки, передає УНН.

Ситуацію описує народний депутат України Олександр Грановський. Історія з обманом пенсіонерки триває з серпня 2018 року. Тільки після втручання нардепа правоохоронці почали розслідувати справу.

Пенсіонерка Дунаєвська кілька разів піддавалася фізичному насильству з боку шахраїв. А потім двійник літньої жінки переоформив документацію у нотаріуса. Далі нерухомість була продана третім особам. На даний момент квартира знаходиться під арештом.

“Свого часу до мене звернувся онук пенсіонерки Анзорі Джикия і попросив допомогти. Кілька місяців тому я детально описував цю ситуацію і пообіцяв докласти максимальних зусиль з метою повернути вкрадене майно пенсіонерки. Жах цієї, здавалося б, типової з точки зору кримінального процесу і статистки ситуації полягав ще й у тому, що бабусю кілька разів жорстоко побили”, — пише Олександр Грановський.

Злочинець, прізвище якого Бекрешов, на даний момент затриманий і знаходиться в слідчому ізоляторі. “Якщо хтось, хто постраждав від дій цієї людини, дізнається його по фотографії, проінформуйте чи прокуратуру Києва, або поліцейських. Я не можу виключати, що на його совісті не тільки одна крадіжка квартири. В ході реалізації злочинної схеми, в результаті якої у бабусі відібрали майно, цей негідник отримав по підробленій довіреності всі необхідні для оформлення договору документи”, — пише депутат Грановський.

Він також зазначає, що розслідування подібних справ ускладнюється через співпрацю шахраїв з правоохоронцями: “Ви скажете, що справа дрібнувата і витрачати час слід на проблеми більш державні. Але ні, найчастіше одна група шахраїв, що промишляє таким ремеслом, замішана в сотнях подібних злочинів. Встановити бандитів дуже і дуже важко, на жаль, вони часто знаходять взаєморозуміння з правоохоронцями. Втім, треба віддати належне, не цього разу”.

На сьогодні тривають пошуки жінки-двійника пенсіонерки, яка оформляла документи у нотаріуса.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ