Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві звільнено понад 50 паркувальників, які вимагали у водіїв готівку, - Кличко

КП "Київтранспарксервіс" вже звільнило 50 працівників, які вимагали у водіїв готівку за парковку, - Цензор.НЕТ.

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що були виявлені випадки, коли колишні паркувальники брали з водіїв гроші. "Понад 50 співробітників "Київтранспарксервісу" вже звільнено", - підкреслив мер.

Він зазначив, що боротьба столичної влади за те, щоб паркувальники працювали чесно, закінчилася нічим, тому що коли є великий оборот готівки, проконтролювати доходи складно і великі суми грошей осідають у кишенях. Тому мерія розробила систему, щоб відійти від сплати готівкою. Так, сьогодні в столиці за паркування можна оплатити через паркомат, за допомогою смс або мобільного застосунка, або купивши паркувальні талони в кіосках преси.

Кличко зазначив, що за впорядкування паркування в столиці відповідальною має бути Київрада, яка і повинна затверджувати відповідні правила паркування в місті.

"У нас же це питання централізоване, і рішення ухвалює Верховна Рада. Закон, який дозволяє штрафувати за порушення правил парковки, за два роки було розглянуто тільки в першому читанні. Ми дуже сподіваємося, що цей закон буде ухвалено вже восени, і дасть нам можливість врегулювати ситуацію з парковками. Це, з одного боку - полегшить ситуацію з пробками в місті, адже найчастіше вулиці заставлені машинами по обидва боки дороги, а з іншого боку - це колосальні доходи в бюджет міста", - підкреслив мер Києва.

Нагадуємо, з 10 серпня Київ перейшов на безготівкову форму оплати за паркування.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ