Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Китаї попередили, що повінь може охопити третину країни

У Китаї всього налічується 33 адміністративні одиниці провінційного рівня
фото з сайту Укрінформ

У десяти східних провінціях Китаю, майже третині в країні, на наступні три доби оголошено підвищену небезпеку стихійних лих через прогнозовані синоптиками сильні дощі з вітром і грозами та високі ризики повеней і підтоплень.

Про це йдеться в прогнозі Національної метеорологічної обсерваторії КНР, повідомляє Укрінформ.

Метеорологи застерігають про погіршення погодних умов у провінціях Гуйчжоу, Хунань, Хубей, Хенань, Аньхой, Цзянсі, Чжецзян, Внутрішня Монголія та Хейлунцзян і місті центрального підпорядкування Чунцин із населенням понад 32 мільйони жителів.

Для цих регіонів оголошено наразі найнижчий із чотирьох існуючих у Китаї синій рівень попередження про негоду.

У частині районів згаданих провінцій синоптики прогнозують до 120 мм опадів на добу, а в окремих місцях очікують понад 60 мм опадів за одну годину. При цьому дощі супроводжуватимуться грозами та сильним вітром.

Метеорологічна обсерваторія закликала місцеві органи влади вжити необхідних запобіжних заходів, аби уникнути жертв серед населення та мінімізувати збитки від стихії.

Школи та дитячі садки попросили забезпечити безпеку учнів, а водіям порадили бути обережними через можливі сходи ґрунту на проїжджі частини доріг, затори та інші наслідки негоди.

У Китаї всього налічується 33 адміністративні одиниці провінційного рівня.

Як відомо, більшість регіонів Китаю з минулих вихідних потерпають від екстремальних погодних умов – у той час як північні райони і столиця країни Пекін страждають від аномальної спеки, південні провінції накрили потужні зливи, які призвели до повеней і підтоплень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ