Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Китаї стався спалах пташиного грипу

У китайській провінції Хунань, неподалік епіцентру поширення коронавірусу, зафіксовано спалах смертельного пташиного грипу H5N1.

Про це повідомляє South China Morning Post, передає Укрінформ.

"У Китаї повідомили про спалах смертоносного пташиного грипу H5N1 у провінції Хунань, що знаходиться на південь від провінції Хубей, епіцентру швидкого поширювання коронавірусу", - йдеться у повідомленні.

Спалах стався на фермі у місті Шаоян. Ферма, на якій зафіксували вірус, має 7850 курей, з них 4500 тварин вже померли від цієї інфекції.

Наразі не зафіксовано жодних випадків зараження людини вірусом H5N1.

Як повідомлялося, у Китаї з грудня 2019 реєструються випадки захворювання на пневмонію, викликану новим коронавірусом (2019-nCoV). Станом на ранок 1 лютого у світі встановлено 304 летальних випадки внаслідок коронавірусу. До кінця суботи, 1 лютого, загальна кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом 2019-nCoV на материковій частині КНР сягнула 14 380. Крім Китаю, коронавірус зафіксовано у 24 країнах.

Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів (40 видів), що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є гарячка та ускладнене дихання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ