Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Лаврі щодня битимуть дзвони на підтримку військовополонених

Дзвонар битиме 9 разів, символізуючи 9 років війни
фото з сайту Укрінформ

У столиці пройшла перша церемонія "Дзвін пам'яті та надії" за участю військових, військовополонених, які повернулися з полону, а також родин людей зниклих безвісти.

Gочинаючи з 5 грудня, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" започатковує традицію "Дзвін пам'яті та надії", пише Укрінформ.

Щодня на Великій лаврській дзвіниці, після загальнонаціональної хвилини мовчання, дзвонар битиме у найбільший Дзвін Лаври.

Дзвонар битиме 9 разів, символізуючи 9 років війни, і нагадуватиме українцям та людям усього світу про військових, які перебувають у полоні, цивільних громадян, яких незаконно утримують у московських катівнях, зниклих безвісти, депортованих до РФ дітей і дорослих. 

“Ми розпочинаємо дуже важливу традицію, традицію, яка має закінчитися, коли повернеться останній український полонений. Ця традиція має зафіксувати, що суспільство, кожен з нас, не забув тих людей, які перебувають в полоні, зниклі безвісти або незаконно депортовані”, - сказав генеральний директор Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” Максим Остапенко.

Заступниця міністра оборони України Тетяна Калмикова підкреслила, що зараз нам, як ніколи, потрібна єдність: єдність всіх, хто захищає Батьківщину, єдність кожного українця і українки незалежно від того, де він або вона знаходиться, єдність всіх, хто бореться за справедливість, волю і єднання.

Вона зауважила, що кожного дня докладаються зусилля для того, щоб повернення наших громадян відбулося якнайшвидше.

“Ми пам'ятаємо всіх, хто знаходиться у ворожому полоні. Ми пам'ятаємо всіх, хто вважається зниклим безвісти. Держава намагається зробити все можливе та неможливе, щоб повернути наших громадян додому. Держава працює з міжнародними організаціями, використовує всі інструменти”, - наголосила Калмикова. 

Військовослужбовець ЗСУ Юрій Гудименко додав, що в українців немає права забути про тих, хто захищав нас або позбавився волі, життя або зник безвісти, і ми маємо пам'ятати про цих людей щодня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ