Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Лаврова заявили, що збройний конфлікт із НАТО стане катастрофою для людства

Москва поки що не бачить ознак того, що в НАТО знають, як виходити з глухого кута, який виник у відносинах з РФ.

Таку заяву заступника глави МЗС РФ Олександра Грушка опублікувала «Российская газета», передає Укрінформ.

За його словами, співпрацю щодо цивільної та військової ліній з НАТО повністю призупинено, оскільки "Москва поки що не бачить ознак того, що в НАТО знають, як виходити з глухого кута, який виник у відносинах з РФ".

Також Грушко заявив, що це Північноатлантичний Альянс «зайшов надто далеко в нагнітанні конфронтації з Москвою, відносини нагадують ті, які були в період «холодної війни».

У той же час, за словами заступника голови МЗС РФ, збройний конфлікт з НАТО стане «катастрофою для всього людства», «всі, хто має здоровий глузд, сподіваються, що цього не станеться», хоча ризик «ненавмисних інцидентів» у нинішній ситуації зростає.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, генерал Кертіс Скапаротті заявив, що комунікація між НАТО і РФ у період холодної війни була кращою, ніж зараз.

На початку квітня в НАТО заявили, що атака українських кораблів російськими прикордонниками в Керченській протоці показала, що Росія перейшла від гібридної агресії до відкритої збройної загрози.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ