Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У лікарні святого Миколая запрацював Центр ментального здоров’я для дітей

Дитячий центр ментального здоров’я відкрили у межах проєкту UNBROKEN KIDS на базі дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Тут юні пацієнти, які постраждали від російської військової агресії, зможуть отримати безкоштовну фахову психологічну підтримку.
Фото - ЛМР

Це допомога психотерапевтів, психіатрів, психологів та інших фахівців.

«Нашою метою було створити центр ментального здоров’я на базі дитячої лікарні. Ми бачили приклад роботи такого центру в наших колег з дорослої лікарні святого Пантелеймона, воно надзвичайно ефективно запрацювало. Тому ми дуже хотіли впровадити його в дитячій лікарні. В цьому нам допомогли колеги з дорослої лікарні, і дуже багато допоміг ІТ Кластер.

Важливо мати такий центр власне у структурі багатопрофільної лікарні. Тому що поки дитинка отримує лікування хірургічне чи травматологічне, з нею одразу починає працювати психолог. І завершується цей психологічний супровід вже на етапі реабілітації», - розповів Іван Міськів, керівник дитячої лікарні святого Миколая.

Спільнота Львівського IT Кластера профінансувала усі витрати на ремонтні роботи: облаштування кабінету для групових занять, сенсорної терапії, шести медкабінетів та приміщень для персоналу. Загалом йдеться про понад 300 квадратних метрів. 

«Дякую компаніям, які відгукуються на всі наші ідеї і пропозиції, і підтримують такі чудові проєкти. У Львівському ІТ Кластері ми маємо окремий фонд – Проєкти Перемоги, і центр ментального здоров’я ми відносимо до наших Проєктів Перемог. І реабілітація, UNBROKEN – це один з наших головних стейкхолдерів у цьому», - зазначив Степан Веселовський, СЕО Львівського ІТ Кластера та член Наглядової ради благодійного фонду «Незламні».

Зараз у центрі вже працює 10 фахівців: 5 психіатрів та 5 психологів. Ще частина фахівців у різних відділеннях лікарні консультує діток, які потребують допомоги психолога чи психіатра.

«На жаль, російська держава чітко показала, що вона воює дуже сильно і проти дітей. Тисячі поранених наших українських дітей пройшли через цю лікарню, тут лікарі допомагали їм одужувати, боролися за їхні життя. Тому сьогодні відкриття такого центру є також містком до цієї лікарні в межах великої екосистеми UNBROKEN», - сказав Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Центр забезпечуватиме лікування на амбулаторній основі. Діти та підлітки зможуть отримати комплексну допомогу, проходити групові та сенсорні терапії, відвідувати індивідуальні консультації. Усі послуги є безкоштовні. Потрапити на лікування можна за скеруванням сімейного лікаря.

«Діти в особливий спосіб реагують на будь-які травматичні події. Потрібно бути фахівцем, щоб розпізнати дитячу травму та її наслідки. Тому дуже вдячний спільноті Львівського IT Кластера за співпрацю у створенні Центру ментального здоров’я для дорослих на Мазепи, і тепер – вже для наших дітей на Орлика», - додав Олег Березюк, керівник психологічного напрямку реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ