Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Лісабоні пройшло благодійне свято "День Українського Борщу"

1/3
16 липня у Лісабоні відбулось благодійне свято "День Українського Борщу", яке організувала Спілка українців у Португалії, при підтримці УГКЦ, УПЦ (Вселенського патріархату), КОЦ "Дивосвіт",Спілки Української Молоді СУМ в Португалії,

Вже декілька віків московія перекручує нашу історію, присвоює собі наші досягнення і культуру, краде наші традиції. Сьогодні, ціною великих зусиль, украінський народ виборює своє право жити на своїй Землі.

"Щоб допомогти нашим співвітчизникам в Україні, щоб показати наші традиції, щоб не дати забути Європі, що в Україні триває війна, українці, що проживають у Лісабоні пригощали співвітчизників і португальських Друзів, українськими традиційними стравами де "королем" столу  був  Борщ. За три години свята наші неймовірні господині роздали 70 літрів борщу. Зі сцени лунали українські патріотичні пісні у виконанні наших найкращих артистів. Усі присутні на благодійному святі мали змогу відвідати ярмарку, де мали чудову нагоду  придбати вишиванки, українську символіку, різні смаколики..

Щиро дякуємо поважним гостям, головам осередків Спілки українців у Португаліі, Друзям України, усім присутнім на нашому святі, за ваші благодійні внески.

Під час благодійного свята було зібрано кошти в сумі 1890 євро.

Зібрані кошти з благодійного свята  будуть передані на потреби Першої клінічної лікарні міста Львова", - повідомили організатори заходу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ