Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Ліцеї імені Героїв Крут у Львові завершили навчання 147 кадетів

Участь в урочистих заходах ліцею взяли почесні гості з країн НАТО
фото пресслужби Львівської облради

У Львові відбулися урочистості з нагоди завершення навчання у Ліцеї імені Героїв Крут 147 випускників.

Про це повідомляє пресслужба Львівської облради.

Участь в урочистих заходах ліцею взяли почесні гості з країн НАТО – делегації військових ліцеїв з Литви і Польщі.

Учнівську делегацію Кадетського ліцею імені генерала Повіласа Плехавічуса (місто Каунас, Республіка Литва) очолив керівник, підполковник Річардас Жилайтіс. Делегацію учнів Головної військової середньої школи «Гусар» (м.Вроцлав, Республіка Польща) очолив директор Мачєй Ожел.

“Не може бути держави без сильного війська. Дякую кожному з вас, що обрали таку непросту професію. Дякую за намір захищати державу, захищати наше місто”, – сказав у вітальному слові депутат ЛОР, заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

Під час церемонії випускникам вручили пам'ятні знаки.

“Зараз на плацу стоять крутяни, яким випала велика честь бути у перших лавах творців переможної сторії України. Адже саме сьогодні, як ніколи, Україна потребує активної молодої генерації для свого майбутнього, – звернувся до випускників начальник

Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім.Героїв Крут, полковник Юрій Гусар. – Україна це щит західної цивілізації проти дикунів зі Сходу. Ми – нація воїнів. І в цій війні кожен з нас має своє місце, щоби працювати на перемогу. А наші ліцеїсти ще мають належні знання та вміння. Наші крутяни будуть створювати нові легенди”.

Почесним гостем заходу став випускник ліцею, Герой України, підполковник Богдан Дронов.

“Дванадцять років тому я був на вашому місці. Переживав і думав, що чекає мене далі. Проте, я розумів, що хочу пов’язати своє життя із Збройними силами України. Вступив у 2011 році у військову академію імені Петра Сагайдачного. В 2015 році був достроковий випуск і я потрапив одразу в армію, – розповів під час виступу Богдан Дронов. – Потім одразу пішов на службу у Попасну, де був район виконання моїх завдань. Пройшовши до 2023 року на декількох командирських посадах, я зрозумів, що немає нічого важливішого в нашому житті, ніж побратими. Це ті, що нас оточують і допомагають у складних завданнях. Побратими це також країни-партнери, які нам допомагають у боротьбі з тяжким ворогом, який має багато зброї, боєприпасів і людей. Проте він нас не переважає у розумі, чесності, сумлінності. Ми завжди будемо праві. Зі свого досвіду вам скажу: бережіть своїх побратимів, гордіться тим, що ви є нащадками українців і ставайте кращими у всьому”.

З вітальним словом до крутян звернулися керівники литовської і польської делегацій, представник Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, мама випускника Іванна Букова, випускник Олег Бабій, військовий капелан, настоятель гарнізонного храму Петра і Павла, отець Тарас Михальчук.

Вперше представники трьох ліцеїв з Литви, Польщі і України перед строєм курсантів урочисто обмінялися державними прапорами. Ліцеїсти виконали пісню на основі творів литовських «лісових братів», польських повстанців та українських Січових Стрільців. Випускники і батьки подарували ліцею на згадку годинник у формі карти України, а духівники окропили випускників свяченою водою.

Наприкінці відбулася церемонія прощання з прапором навчального закладу, задзвенів останній дзвоник і курсанти пройшли урочистим маршем.

Завершили святкування курсанти-випускники спільним підкиданням кашкетів у повітря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ