Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛМР показали яким буде ЕтноЦентр львівського скансену у центрі міста

У центрі Львова, на вулиці Дорошенка, відкриють ЕтноЦентр Львівського музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай). Студія дизайну та архітектури “O.M.Shumelda” презентувала візуалізацію дизайн-проєкту цього простору.

Про це повідомили в ЛМР. 

Як зазначає директор музею Михайло Закопець, ЕтноЦентр виконуватиме функцію центрального представництва скансену в серці Львова з інформацією, крамничкою та маленькою кавʼярнею.

«Тут буде сувенірна крамничка, інформаційне бюро і виставковий простір для експозиції надбань фондів скансену та сучасного народного мистецтва. Ще одна класна локація Львова для невеликих подій, зустрічей яка занурюватиме в українське. Мріємо, щоб це приміщення стало місцем для зустрічей, семінарів, воркшопів, майстер-класів, арт-терапії та наукових конференцій», – наголошує Михайло Закопець.

Зараз у будівлі ведуться ремонтні та реставраційні роботи, адже в процесі зондажу, було знайдено елементи розписів на стелі. Кошти на реставрацію, ремонт і облаштування простору залучають з продажу квитків відвідувачах Шевченківського гаю, а також долучаються партнери та друзі музею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ