Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОДА обговорили умови впровадження е-квитка

20 жовтня, за участі потенційних інвесторів, перевізників та представників територіальних громад відбулось нарада (з долученням онлайн-учасників) щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду (АСООП) у приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування Львівської області.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

«Вже не перший рік на Львівщині ведеться робота щодо запровадження е-квитка на транспорті. Львівська облдержадміністрація, як замовник перевезень на обласних маршрутах, розробила відповідний регуляторний акт. В межах ХХ ювілейного міжнародного економічного форуму у місті Львові відбулось його крос-секторальне обговорення. За підсумками, в багатьох інвесторів виникли пропозиції щодо доповнення, корегування пунктів положення про умови проведення конкурсу з відбору інвестора (оператора) для впровадження АСООП, а також порядку функціонування та вимоги до е-квитка. Зацікавленим сторонам надіслали ключові питання щодо е-квитка і власне сьогодні важливо напрацювати конкретні пропозиції, щоб мати чітке розуміння, в якому напрямку ми рухаємся», – зазначив заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.

Під час обговорення, потенційних інвесторів цікавило як буде проходити фіксалізація проїзду, як відбуватиметься рух коштів за оплату проїзду, оплата проїзду пільговиків, робота АСООП в режимі «offline», видрук квитків тощо.

Перевізники підтримали доцільність впровадження е-квитка, однак висловлювали застереження щодо збереження можливості оплати готівкою, а також сподівання щодо врегулювання питання відшкодування проїзду пільговиків .

Представники територіальних громад звернули увагу на те, що не кожна громада може відшкодувати перевізникам пільговий проїзд, а також на доцільності контролю сплати проїзду в транспортних засобах.

На питання присутніх відповідав начальник управління транспорту та зв’язку Степан Рудницький, а також його заступник Роман Жук.

За підсумками наради учасники погодились, що необхідно здійснювати наступні кроки щодо АСООП, а всі питання, що виникають вирішувати вже на кожному конкретному етапі впровадження проєкту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ