Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОДА представили програму заходів із нагоди вшанування пам`яті Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 12 лютого о 12:00 у Львівській облдержадміністрації відбувся брифінг щодо програми заходів із нагоди вшанування пам`яті Героїв Небесної Сотні.

Спікерами заходу виступили директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА, Андрій Ковальський та директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА, Мирослава Туркало.

Як повідомили на брифінгу, учора відбулась зустріч з родинами Небесної Сотні, під час якої були напрацьовані різні пропозиції щодо вшанування п'ятої річниці Героїв Небесної Сотні. Результатом обговорень став план заходів, який буде реалізований з лютого по травень 2019 року. 

"Проекти вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні разом із виставкою, медійною презентацією та історією про героїв будуть мандрувати по школам та залишатись там як мінімум на тиждень часу", - розповіла Мирослава Туркало.

У рамках проекту "Ангели пам'яті" спільно з родинами Небесної Сотні та школярами буде створено "алею пам'яті" на деревах, що знаходиться на проспекті Шевченка. До проекту залучені практично усі навчальні заклади на території Львівської області, відтак схожі алеї пам'яті будуть створені у багатьох населених пунктах. Зокрема, з 18 по 21 лютого у школах будуть проводитись тематичні уроки з цього приводу.

Попередня програма заходів:

15 лютого 

  • Вшанування памяті Бойківа Володимира у Львівській середній загальноосвітній школі №28;

18 лютого

  • Прикрашання кленової алеї на проспеті Шевченка у рамках проекту "Ангели пам'яті" - початок о 15:00;

19 лютого 

  • відкриття пам'ятної дошки Героїв Небесної Сотні у Ліцеї імені Героїв Крут, приуроченої пам'яті Устиму Голоднюку;
  • показ фільму, приуроченому пам'яті Героїв Небесної сотні;

20 лютого

  • поминальні панахиди за загиблими на майдані у храмах області
  • панахида, молитва та покладання квітів у рамках шани героям, похороненим на Полі почесних поховань №67 на Личаківському некрополі за участі громадськості та духовенства -  початок о 16:00;
  • вечір пам'яті Героїв Небесної Сотні перед пам'ятником Тараса Шевченка - початок о 17:00;
  • літературно-бардівський вечір пам'яті Героїв небесної Сотні у Львівському обласному молодіжному центрі - початок о 18:00;

26 лютого

  • вшанування памяті Миколи Паньківа у селі Солонка, Пустомитівський район.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ