Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОР обговорили ідею шкільного капеланства

У Львівській обласній раді за ініціативи депутатської групи «За християнські цінності» 8 квітня, відбувся круглий стіл за участі духовенства різних конфесій: УГКЦ, ПЦУ, РКЦ, протестантів-євангелістів, представників влади й громадськості, правозахисників, освітян, науковців, депутатів Львівської обласної ради Ірини Сех, Олега Панькевича, Галини Чорної та Ореслави Хомик, яка також представляла Департамент освіти і науки Львівської ОВА.
Фото: ЛОР

Учасники заходу зібралися насамперед для того, щоб висловити свої побажання, як саме має виглядати майбутня Комплексна програма захисту християнських цінностей Львівської обласної ради, робота над якою уже розпочалася.

Нагадаємо, ідею написання та затвердження такої програми було висловлено та схвалено у ході обговорення на аналогічних попередніх зібраннях. Схожа програма ось уже два роки як розроблена та затверджена Рівненською обласною радою та діє у Рівненській області.

Жваве обговорення викликала також тема впровадження шкільного капеланства. «Якщо на 33 році незалежності запровадження шкільного капеланства когось дуже сильно обурює, то такі речі неприпустимі», – наголосив депутат Олег Панькевич, коментуючи недавні скандали в ЗМІ.

Попри те, що на сьогодні у законодавстві України немає правової норми про шкільне капеланство, учасники дискусії зійшлися на думці, що навчальні заклади зараз гостро потребують духовного наставника, який викладав би духовність у легкій та зрозумілій формі. Адже бачимо, говорили учасники дискусії, що в навчальних закладах можна зіштовхнутися з булінгом, лайкою, наркоманією та іншими соціальними бідами, які, як відомо, загострює війна.

Ще один наголос розмови – той прикрий факт, що християнська етика нині викладається не у всіх навчальних закладах області. Крім того, попри війну, слід надрукувати підручники з цього предмету.

У підсумку було вирішено від імені учасників круглого столу ще раз звернутися до Департаменту освіти і науки Львівської ОВА з пропозицією разом шукати спільне розв'язання проблем та спільно працювати над розробкою Програми, якої однозначно потребує суспільство. До 10 травня учасники круглого столу нададуть свої пропозиції, які відповідно будуть опрацьовані робочою групою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ