Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОР пропонують збільшити площу заповідного урочища «Катина»

Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації 11 грудня підтримала ініціативу збільшення меж заповідного урочища «Катина» та заслухала інформацію про заплановане фінансування у 2024 році Програми охорони навколишнього природного середовища, — інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

Депутати проголосували за включення до складу заповідного урочища «Катина» території, загальною площею 4 га, яка розташована у Старявському лісництві філії «Самбірське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України». Уже існуюча площа «Катини» - 53 га.

«На цих пралісових ділянках росте змішаний біологічно стійкий деревостан, віком понад 130 років. Він складається з бука лісового, ясена звичайного, клена-явора, ялиці білої, ялини європейської, в’яза шорсткого, граба звичайного.

Збільшення меж урочища «Катина» дозволить зберегти дерева, які досягли 90-120 см в діаметрі, та вид гриба гериція коралоподібного (Hericium coralloides), який занесено до Червоної книги України з природоохоронним статусом Вразливий», - розповів голова комісії Віталій Свіщов.

Питання про зміну меж заповідного урочища «Катина» має розглянути Львівська обласна рада.

Крім того, комісія заслухала інформацію про заплановане фінансування у 2024  році Програми охорони навколишнього природного середовища. На її виконання Львівська ОВА передбачає 46,5 млн грн.

«Це надходження від екологічного податку, які зараховуються до спецфонду і мають цільове призначення. Але в умовах війни їх можна використовувати також на потреби армії та оборони», — підкреслили в департаменті фінансів Львівської ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ