Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Лос-Анджелесі назвали найкращий мультфільм року

У Лос-Анджелесі пройшла 37-а церемонія вручення щорічної премії «Енні», що присуджується за найкращі мультфільми. У головній категорії переміг мультик студії Pixar, номінований на «Оскар».

Стрічка "Вгору" (Up) у боротьбі за звання "Кращого повнометражного мультфільму" обійшла «Кораліну у країні жахів», «Хмарно, можливі опади у вигляді фрикадельок», «Фантастичного містера Фокса», «Принцесу і жабу і «Таємниця Келлс» (мультфільм від продюсера "Кирику і чаклунки" та "Тріо з Бельвілля", також номінований цього року на "Оскар").

При цьому "Вгору" не став лідером за кількістю нагород - найбільше призів отримали "Кораліна" (Coraline) і "Принцеса і жаба" (The Princess and the Frog). Екранізація Ніла Геймана і диснеївських 2D-казка зібрали по три "Енні", стільки ж у телевізійній частини премії узяв проект Prep and Landing від "Діснея".

Премія "Енні" була заснована в 1972 році, тепер вона вручається в 23-х категоріях, що включають в себе не тільки кіно і ТБ, а й рекламну анімацію. Результати "Енні" лише двічі не збігалися з результатами "Оскара" в категорії "Найкращий мультфільм", створеної в 2002 році. У 2009-му, втім, "Енні" дісталася "Кунг-фу панда", а "Оскар" - "ВАЛЛ-І", передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ