Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Лос-Анджелесі назвали номінантів на "Оскар"

У Лос-Анджелесі названо претендентів на премію "Оскар" у всіх 24 номінаціях, - Укрінформ.

На золоту статуетку в дев'яти категоріях претендують "Бердмен" режисера Алехандро Гонсалеса Ін'яріту і "Готель "Гранд Будапешт" Уеса Андерсона. Обидві картини боротимуться за головну кіновинагороду року як у технічних та акторських номінаціях, так і найпочеснішій категорії: "Найкраща картина".

Згадали у восьми категоріях кіноакадеміки стрічку "Гра в імітацію", "Американський снайпер" і "Отроцтво" заявлені в шести категоріях.

Окрім цих робіт, до числа восьми претендентів на головну картину року також увійшли "Американський снайпер" Клінта Іствуда, "Всесвіт Стівена Хокінга", історична драма "Сельма" і володар головної премії Санденс минулого року "Одержимість".

У номінації "Найкращий режисер" представлені мексиканський режисер Алехандро Гонсалес Ін'яріту ("Бердмен"), який раніше вже номінувався за "Вавилон". Конкуренцію йому становитимуть володар "Золотого глобуса" в аналогічній номінації Ричард Лінклейтер ("Отроцтво"), Уес Андерсон ("Готель "Гранд Будапешт"), який тричі номінувався на "Оскар", Беннет Міллер ("Мисливець на лисиць"), для якого це друга номінація, а також норвежець Мортен Тільдум ("Гра в імітацію").

У номінації "Найкращий актор" представлено двоє британців:  Еді Редмейн , який отримав минулого тижня "Золотий глобус", за роль вченого Стівена Хокінга, і Бенедикт Камбербетч, що зіграв математика Алана Тюрінга в стрічці "Гра в імітацію", а також голлівудські зірки Майкл Кітон ("Бердмен"), Стів Каррел ("Мисливець на лисиць") і Бредлі Купер ("Американський снайпер").

За звання "Найкращої актриси" боротимуться Джуліана Мур ("Все ще Еліс"), Різ Уїзерспун ("Дика"), Розамунд Пайк ("Зникла"), Феліситі Джонс ("Всесвіт Стівена Хокінга") і Маріон Котійяр ("Два дні, одна ніч").

Претендентами на звання "Найкращий актор другого плану" цього року стали Роберт Девал, Ітан Хоук, Едвард Нортон, Марк Руффало і володар "Золотого глобуса" Джей Кей Сімонс. У аналогічній жіночій номінації представлені Кіра Найтлі, Ема Стоун, Меріл Стріп, Патрісія Аркетт і Лора Дерн.

Шанс бути названим "Найкращим фільмом іноземною мовою" мають російський "Левіафан", польська стрічка "Іда", естонська картина "Мандарини", мавританський фільм "Тімбукту" і аргентинська стрічка "Дикі історії".

Вручення премій Академії кінематографічних мистецтв і наук відбудеться 22 лютого.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ