Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У ЛОВА розповіли про те, як функціюватимуть пункти обігріву у критичні моменти

На Львівщині готуються до розгортання стаціонарних та мобільних пунктів обігріву у випадку, якщо з настанням холодів росія повторно атакує критичну інфраструктуру області.
Фото ілюстративне: Головне управління ДСНС в Херсонській області

Про це повідомили під час брифінгу в медіацентрі "Україна" у п'ятницю, 28 жовтня. 

Андрій Годик, перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації, розповів, що у випадку відсутності електро- чи теплопостачання на Львівщині працюватимуть стаціонарні пункти обігріву населення. Вони діятимуть зокрема в об'єктах соціальної інфраструктури, які вже певним чином обладнані й придатні для розміщення осіб, що потребують допомоги. 

За словами Андрія Годика такі пункти виконуватимуть функції укриття, обігріву, а також забезпечуватимуть доступ населення до інтернету та отримання першої медичної допомоги. 

Наразі на Львівщині запропоновано близько 400 стаціонарних пунктів, у яких можна буде розмістити орієнтовно 70 тисяч мешканців Львівщини.

Органи місцевого самоврядування області зобов’язані забезпечити пункти альтернативними джерелами живлення, базовими харчовими продуктами, водою, буржуйками. 

“Пункти повинні бути забезпечені альтернативними джерелами живлення. Йдеться про наявність дизельного чи бензинового генераторів потужністю, що відповідатиме площі та кількості людей, які потребують допомоги”, – зазначив заступник начальника ОВА. 

Також за необхідності рятувальники ДСНС розгортатимуть й мобільні пункти обігріву.

Юрій Кагітін, начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області, розповів про роботу мобільних пунктів обігріву.

“Умовно розгортатиметься намет, в якому буде альтернативне джерело живлення, гарячий чай тощо. Люди зможуть зігрітися, зарядити пристрої, якщо не буде доступу до загальної електромережі", – зокрема пояснив він.

Мобільні пункти за потреби зможуть передислоковуватися. Зараз на Львівщині рятувальники готові розгорнути близько п'ятдесяти мобільних пунктів обігріву.

До кінця осені в області очікують на поставки від іноземних партнерів у вигляді ще сорока наметів, а також ще близько п’ятнадцяти генераторів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ