Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцькому зоопарку з'явилася пара нових хижих кішок

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/2
Луцький зоопарк поповнився новою парою сервалів. У звіринці кажуть, що саме зараз у тварин відбувається процес адаптації. Про це повідомляє власкор Гал-інфо.

ʺВчора самець вийшов, оглянув територію, призвичаюється до нас, ми до нього. Ці кицьки живуть в Африці, тому на холодну пору року ми збудуємо їм вольєр, уже над цим працюємо. Буде зимовий вольєр із оглядовим майданчиком, щоб там підтримувати плюсову температуру. Ці тварини цікаві тим, що у нас поповнилася родина котячих. Вони надзвичайні: у них непропорційно довгі лапи, а забарвлення схоже на гепарда рудуватого з чорними плямками. Вони є хижаками, які полюють на дрібних гризунів. Зазвичай у природному середовищі селяться біля боліт, де є очеретʺ, - каже директорка звіринця Людмила Денисенко.

Новим мешканцям зоопарку 4 роки, це – доросла пара. Їх запропонували для експозиції колеги з львівського зоопарку ʺЛімпопоʺ, адже мають кілька пар.

ʺВраховуючи, що тварин Луцький зоопарк не купує, то ми запровадили таку співпрацю. Як результат, у нас вже 5 років є тигри, думаю, що продовжимо оренду ще на 5 років. Можливо, вже і не підуть від нас. Так само може бути з сервалами. Поки вони в оренді на 2 роки, якщо добре приживуться, то, сподіваюся, що залишаться.

Нині вони у нас у вольєрі для павичів. Добре, що ми як починали будувати, то робити вольєр універсальним, відповідно, тепер переобладнали його будиночком, будуємо зимове приміщення. А павичі повернулися на старе місце й очікують на новий вольєр. Нові мешканці знаходяться в районі де є леви й тигри, рисі, тематично поєднано й відвідувачі зможуть побачити який багатий світ хижих кицьок.

Раніше подивитися на таких котиків їздили в Рівне, там вони є близько 10 років, тепер маємо й ми. Приємно було спостерігати, як люди із захопленням дивилися, коли ми їх привезли, як знайомилисяʺ, - говорить Людмила Денисенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ