Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку до Дня міста буде організовано велопробіг у вишиванках

У Луцьку 9 вересня, з нагоди Дня міста, відбудеться патріотична акція велопробіг у вишиванках. Традиційно велопробіг відбувався у День Незалежності, проте у зв’язку з воєнним станом його перенесено на День міста.

Акція стартує об 11 годині з Театрального майдану і долучитися до неї можуть усі бажаючі. 

«Закликаємо усіх одягнути вишиванки, за можливістю, можна прикрасити велосипед державною символікою: жовто-блакитними стрічками, прапорцями», –– наголосив директор Луцького міського молодіжного центру Юрій Семчук.    

Велопробіг матиме протяжність у декілька кілометрів, тому потрібно, щоб учасники могли розрахувати свої сили щодо дистанції, оскільки акція триватиме близько години. У супроводі будуть автомобілі поліції, швидкої допомоги.

Маршрут пробігу проходитиме від Театрального майдану по колу (за рухом тролейбуса №15а) по вул. Винниченка, пр. Василя Мойсея, пр. Перемоги, пр. Соборності, пр. Молоді, пр. Відродження, вул. Рівненська, пр. Волі. 

В організаторів акції є побажання щодо участі дітей: 

«Бажано, щоб діти з 10-14 років брали участь, ­­–– якщо діти менші, щоб батьки брали їх на велосипед на спеціальні крісла. Бажано, щоб рухались по дорозі діти хоча би з 10-річного віку».

Під час руху колони у випадку виникнення повітряної тривоги учасники будуть з’їжджати до найближчого укриття. Місцезнаходження укриттів будуть прописані та повідомлені організаторами. Якщо оголосять повітряну тривогу, велопробіг не буде продовжуватися.

Ольга Купчинська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ