Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Луцьку хірурги пришили руку чоловіку

Чоловік травмувався 15 квітня
фото Суспільне

Хірурги медичного об'єднання Луцької міської територіальної громади пришили руку 37-річному чоловіку з Володимира, який травмував її на будівництві.

Станом на 24 квітня від операції минуло дев'ять днів, рука пацієнта жива, капілярний симптом активний, чоловік ворушить пальцями, повідомляє Суспільне.

Чоловік травмувався 15 квітня. Його транспортували до Луцька, де лікарі відділення реконструктивно-відновної хірургії та хірургії китиці одразу забрали пацієнта до операційної. У чоловіка діагностували — відчленування променевого зап'ястного суглоба, рука ледь трималася на залишках шкіри, каже завідувач відділення, хірург Роман Трач.

"Довелося складати і фіксувати кістки, під мікроскопом зшивати артерії, вени, нерви та сухожилки. Ми провели не просту операцію, а реплантацію кінцівки. Зараз проводимо відповідне медикаментозне лікування і герудотерапію, тобто, лікування пʼявками", — говорить лікар.

Зі слів Романа Трача, є сподівання на те, що вдасться відновити роботу руки. Адже від моменту травми до того часу, коли чоловіка взяли в операційну, минуло півтори години. Додає лікар: це той час, який дозволяв хірургам боротися за порятунок руки.

Попереду на пацієнта чекає довготривала реабілітація з відновлення рухливості, каже Роман Трач .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ