Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

У Луцьку на утилізацію передали майже тонну батарейок

Ще 1 200 кілограмів батарейок залишилося, котрі здаватимуть на утилізацію пізніше
фото Суспільне

У Центрі управління відходами "Чистий Луцьк" передали на утилізацію першу партію батарейок. Зібрані 960 кілограмів батарейок 20 грудня передали фірмі зі Львова.

Про це пише Суспільне.

Як розповів телефоном фахівець зі зв'язків з громадськістю центру Павло Березюк, ще 1 200 кілограмів батарейок залишилося, котрі здаватимуть на утилізацію пізніше.

"Батарейки, які приносили відвідувачі, почали накопичувати з часу відкриття центру. Це не всі батарейки, які ми здала, оскільки ця послуга платна", — сказав фахівець.

Як зазначили у міськраді, впродовж 2023 року з пунктів бору небезпечних відходів зібрали та передали на утилізацію орієнтовно тонну відходів електричного та електронного обладнання, 1 700 відпрацьованих ртутовмісних ламп та 120 термометрів.

Здати батарейки та інші фракції відходів жителі міської громади можуть на вулиці Трункіна, 7 щоденно з 7:00 до 20:00. Також у громаді встановлені спеціальні контейнери для збору люмінесцентних ламп, відпрацьованих термометрів та батарейок за такими адресами:

  • м. Луцьк, вул. Б.Хмельницького, 40 А;
  • м. Луцьк, бульвар Дружби народів, 13 А;
  • с. Жидичин, вул. Данила Галицького, 12
  • с. Княгининок, вул. Соборна, 77
  • с. Забороль, вул. Володимирська, 34-а.

Довідково:

Центр управління відходами — це соціальний проєкт, реалізований за кошти комунального автотранспортного підприємства "Луцькспецкомунтранс".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ