Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Луцьку обмінялися досвідом щодо впровадження системи перинатальної допомоги

Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
1/2
У Луцьку 1 червня 2021 року відбулася конференція "Обмін досвідом у сфері впровадження системи перинатальної допомоги на обласних рівнях" на базі КП "Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства" Волинської обласної ради. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.

Відтак, у заході взяли участь представники влади та перинатальних центрів Волинської, Львівської, Херсонської, Харківської, Полтавської, Чернівецької, Чернігівської, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Сумської, Рівненської, Тернопільської, Кіровоградської, Житомирської, Вінницької, Одеської та Запорізької областей.

До конференції також долучилися заступник голови облдержадміністрації Ігор Чуліпа, голова обласної ради Григорій Недопад та заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

«Хочу передати вітання від голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка учасникам конференції та побажати плідної роботи, –– під час виступу сказав Ігор Чуліпа. –– Ірині Іванівні дякую за створення високопрофесійного колективу. Адже всі ми були дітьми, багато хто має дітей та онуків, тому розуміємо, наскільки важливо те, що усі ви робите. Дякую за масштаби зробленої праці і головне за те, що даєте життя».

Окрім того, з нагоди Дня захисту дітей заступник голови ОДА вручив Почесні грамоти обласної державної адміністрації працівникам об’єднаного медичного закладу. А саме:

– завідувачу пологового відділення – Вікторії Костюк;

– завідувачу відділення нейрохірургії – Михайлу Ловгу;

– медичній сестрі відділення для новонароджених, які перебувають спільно з матерями – Валентині Мосіюк;

– завідувачу відділення медичної реабілітації санаторію для дітей з батьками «Дачний» – Ірині Чуріковій.

У свою чергу, генеральний директор комунального підприємства «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Ірина Горавська розповіла учасникам заходу про проведену роботу та про стратегію подальшого розвитку медичного об’єднання.  

«Також ми беремо участь у грантових проектах. Наразі три проекти уже на стадії реалізації, а стосовно четвертого ведуться перемовини та розробляється проектно-кошторисна документація. Це реконструкція головного корпусу Волинської обласної дитячої клінічної лікарні на суму 360 мільйонів гривень у рамках програми «Велике будівництво», – зазначила Ірина Горавська.

Слід зазначити, що, окрім конференції, для гостей з інших областей заплановані оглядові екскурсії Волинським обласним перинатальним центром та Волинською обласною дитячою клінічною лікарнею.

Нагадаємо, що у вересні 2020 року розпочало свою діяльність КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради у результаті об’єднання 2-ох закладів: КП «Волинський обласний перинатальний центр» та КП «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ