Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку розповіли зворушливі історії біженців від війни

Історії переміщених осіб були доповнені валізами з тими речами, які вони змогли вивезти з дому
фото - Олена Кузьмич

Зворушливі історії про сильних людей з нагоди Всесвітнього дня біженців могли дізнатися мешканці та гості Луцька.

Захід був організований командою Благодійний фонд «Рокада» Волинь у вигляді виставки-інсталяції 15 історій біженців та переселенців, повідомляє журналістка Олена Кузьмич.

Історії переміщених осіб були доповнені валізами з тими речами, які вони змогли вивезти з дому: хтось узяв дитячі іграшки та одяг, хтось парфуми для дружини та солодощі, а хтось просто порожню валізу. Валізи символізували шлях від однієї валізи до успішної інтеграції.

Озвучити історії переселенок, які залишилися на Волині, взялися акторки театру ГаРмИдЕр. Це історії про сильних жінок, які знайшли у собі завзяття рухати далі після життєвих випробувань. Одна з них стала акторкою театру, а інша - розпочала роботу у фонді «Рокада».

Також у межах виставки-інсталяції відбулася виставка дитячих робіт внутрішньо переміщених осіб та майстерка для дітей. До того ж ВПО могли поспілкуватися з психологом.

Захід був покликаний привернути увагу до історій біженців та внутрішньо переміщених осіб та важливості допомоги цим людям у громадах, що їх прийняли.

Проєкт реалізовується за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ