Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку вшанували пам’ять дітей, вбитих рашистами

Участь у акції узяли представники благодійних фондів та громадських організацій, правоохоронці, небайдужі лучани
фото БФ Рокада/Олена Кузьмич

Сьогодні, 4 червня, – День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. 

На Волині долучилися до Всеукраїнської акції «Голоси дітей», як символ нагадування про тих діток, чиї голоси більше ніколи не звучатимуть, повідомила журналістка Олена Кузьмич.

Кожен факт вбивств та поранень українських дітей, сексуального насильства над ними, їх депортації та примусового переміщення Росією є свідченням злочинів проти людяності та геноциду українського народу через дітей. 

За офіційною статистикою внаслідок повномасштабного вторгнення в Україні загинуло 548 дітей. Саме стільки дзвіночків розвісили сьогодні представники фонду «Рокада» в усіх куточках України. 

У сквері «Зоряний» у Луцьку під час акції на дерева у сквері почепили дзвіночки, які символізують голоси загиблих діток, які більше ніколи не задзвенять.

Участь у акції узяли представники благодійних фондів та громадських організацій, правоохоронці, небайдужі лучани - діти та дорослі та просто перехожі. 

Проєкт реалізовується за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ