Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Луцьку вшанували пам'ять Михайла Грушевського

29 вересня 2020 року виповнюється 154 роки з дня народження першого президента незалежної Української держави, історика, літературознавця, публіциста, державного та громадського діяча Михайла Грушевського. Про це повідомили 29 вересня Гал-інфо у прес-службі Волинської ОДА.
Фото Волинська ОДА

Його внесок у вітчизняну історію важко переоцінити, адже він не тільки писав, а й творив історію України. З одного боку, як автор багатотомної ʺІсторії України-Русиʺ, з іншого – як громадсько-політичний діяч та голова Центральної Ради України.

Відтак, сьогодні, 29 вересня 2020 року, влада області та міста вшанували пам'ять Михайла Грушевського. Зокрема, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, голова обласної ради Ірина Вахович та виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт поклали квіти до підніжжя пам’ятника видатного українського діяча на проспекті Перемоги, що у м.Луцьку.

Варто наголосити, що у своїх працях Михайло Грушевський закликав цінувати та пам’ятати історію своєї держави. Будуючи нову державу потрібно переосмислювати сторінки багатостраждальної Української держави. З цього приводу історик писав: ʺЗавдяки історичній пам’яті людина стає особистістю, народ – нацією, країна – державоюʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ