Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Луцьку "замінували" школи: повідомлення виявилися фейковими

Повідомлення про замінування шести шкіл у Луцьку сьогодні, 2 лютого, виявилися фейковими.

Про це інформує власкор Гал-інфо.

За словами речниці ГУНП Волині Ольги Бузулук, сьогодні повідомлення приходять на електронки шкіл з метою посіяти паніку серед цивільних осіб. 

«Усі вони перевіряються, однак в результаті виявляються фейковими. Тобто підтверджується думка про те, що такі повідомлення – елемент гібридної агресії та спланована інформаційна операція. Станом на зараз 6 шкіл Луцька, на електронки яких надійшли повідомлення, перевірено, інформація про замінування не підтвердилась», - розповіла Бузулук.

Довідково:

До поліції Волині з початку року надходило кілька повідомлень про псевдозамінування. Зокрема, 13 січня було «заміновано» 14 ТРЦ, 25 січня – 15 ТРЦ та 33 навчальні заклади. 2 лютого вже надійшли повідомлення про «замінування» кількох шкіл. Незважаючи на те, що вони фейкові, скрізь ці факти перевіряють наряди поліції та вибухотехніки, розроблений алгоритм реагування на такі виклики, проводиться весь комплекс необхідних дій. 

Також є розроблена інформація для громадян, аби вони не панікували та сприяли діям правоохоронців.  Людям на це потрібно реагувати спокійно, не панікувати та виконувати рекомендації поліції. Повідомлення надходять з невідомих електронних скриньок: це перевіряє кіберполіція. Спочатку вони надходили на скриньку СБУ, але тоді ми разом з вами це не висвітлили, не надали розголосу цим фактам – і кілька днів було затишшя. Зловмисники побачили, що правоохоронці роблять свою роботу, але суспільство не панікує. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ