Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку зупинили близько 30 ліфтів: тривають ремонтні роботи

1/3
В обласному центрі Волині із 700 не працює 27 пасажирських ліфтів. У ПП СРБУ «Волиньліфт» кажуть, що частину ремонтують, після чого вони працюватимуть близько 5 років

Директор “Волиньліфт” Андрій Ткачук каже, що із 27 зупинених для проведення капітального ремонту ліфтів,  11 -  будуть відремонтовані і запущені вже на наступному тижні. Далі приступають до виконання договорів. Зараз відбувається процедура тендерних закупівель. 

«Всі ці роботи виконуються через проходження тендерної процедури. Плануємо завершити за місяць. Загалом обслуговуємо близько 700 пасажирських ліфтів по місту. 

Близько 80% - це ліфти, які мають понад 20 років експлуатації. А загалом до використання допускаються ліфти до 25 років. 

Ремонт виконується після того, як проводиться експертне обстеження ліфтів. Це робить незалежна експертна організація. Після огляду ліфта роблять таку відомість дефектів, пошкоджень, відмов, які деталі необхідно замінити для того, щоб безпечно експлуатувати ліфт. Потім складається проектно-кошторисна рекомендація на основі заключення експерта, тоді - тендер на проведення ремонтних робіт. По завершенню ремонту, знову приходить незалежний експерт, який приймає ці роботи і дає продовжує термін експлуатації, тобто дає гарантію на використання ліфта. В середньому – 5 років», - розповів Андрій Ткачук.

На разі ремонтують об'єкти за адресою вул. Відродження, 9 і Проспект Молоді, 8а.

До слова, у серпні на гарячу лінію Луцького ЦНАПу надійшло 23 звернення, у вересні - 48 звернень.

Ремонт ліфтів відбувається на умовах співфінансування - 30% - кошти жителів під'їзду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ