Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівській філармонії відкрили «Тиждень Франкофонії»

У суботу, 18 березня, у Львівській обласній філармонії насиченою концертною програмою відкрили «Тиждень Франкофонії». Участь у заході взяли голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон, Посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Гійом Шойрер, радник Посла Грузії в Україні та громадськість.

Вітаючи з відкриттям днів Франкофонії на Львівщині, Олег Синютка від щирого серця подякував Посольствам Бельгії, Канади, Франції, Швейцарії, Грузії за те, що вони проявили ініціативу і сьогодні Україна долучається до всесвітнього «Тижня Франкофонії». «Українські серця, які відчувають українську мелодію і мають українську музу, відчують як найкращі твори звучать французькою, як найкращі твори доходять до нас у виконанні відомих світових митців», - сказав голова Львівської ОДА.

Виконавці концертної програми – віртуозний дует Натія та Тамар Берая – виконали твори для двох фортепіано та фортепіано в чотири руки Моцарта, Рахманінова, Ліста, Лютославського та ін..

Варто зазначити, що в 2017 році календар «Тижня Франкофонії» поширюється на сім міст України: Львів, Дніпро, Запоріжжя, Київ, Одесу, Рівне і Харків.

У програмі «Тижня Франкофонії» – конкурси, зустрічі, кінопокази, концерти, театральні постановки та гучне закриття фестивалю з французькою діджейкою.

Нагадаємо, що «Дні Франкофонії в Україні» - фестиваль, спрямований на популяризацію франкомовної культури та французької мови як мови спілкування, демократичних цінностей, дотримання прав людини та підтримки культурної різноманітності. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ