Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській громаді запровадять програму сприяння розвитку штучного інтелекту

Програму сприяння розвитку сфери штучного інтелекту у Львівській міській територіальній громаді сьогодні розгляне виконавчий комітет Львівської міської ради.

Як зазначено в програмі, в ній визначаються основні мета, цілі, та завдання розвитку галузі штучного інтелекту у Львівській територіальній громаді з урахуванням сучасних тенденцій та особливостей розвитку галузі в світі та Україні, відповідно до принципів “Концепції розвитку штучного інтелекту в Україні“, “Комплексної стратегії Львова на 2012-2025 роки“, “Стратегії Прориву до 2027 року“ та “Програми цифрового перетворення Львівської міської територіальної громади на 2025 роки“.

Дана програма спрямована на підвищення конкурентоспроможності та інноваційності Львівської міської територіальної громади у таких напрямках, як:

  1. Економіка та бізнес.
  2. Освіта та людський капітал, наука та інновації.
  3. Медицина.
  4. Міське управління.

Метою програми розвитку штучного інтелекту у Львівській громаді є створення сприятливого середовища
для впровадження технологій штучного інтелекту у сфері підвищення ефективності та  конкурентоспроможності бізнесу, сприяння інноваційним проєктам, розвитку кадрового потенціалу, забезпечення високоякісної медичної допомоги та покращення механізмів міського управління. Зокрема передбачається проведення навчань та курсів для вчителів, учнів, студентів щодо роботи з даними та основ ШІ.

Також пропонується впроваджувати технології штучного інтелекту в міському управлінні, медицині та реабілітації тощо.

Фінансове забезпечення Програми буде здійснюватись коштами бюджету Львівської міської територіальної громади, а також завдяки коштам інвесторів, спонсорській допомозі, донорським коштам та грантам, включно з міжнародними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ