Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівській лікарні швидкої медичної допомоги відкрили відремонтовані відділення

У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Першого територіального медичного об’єднання Львова, що на вул. Миколайчука, відкрили капітально відремонтоване терапевтичне відділення та окремі блоки відділення гінекології та патології вагітності і відділення урології.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Ремонти із заміною меблів та оснащення тривали пів року. Відремонтовані відділення в лікарні швидкої допомоги оглянув сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий.

«З 50 тис. м2, які має цей корпус, сьогодні практично половина є відремонтована. Це надзвичайно великий об’єм. 25 тис. м2 приведено до пуття, а це і нове обладнання, нове устаткування. Ну і сама атмосфера: впадає у вічі настрій, який панує в лікарні. Вона стала світлішою», - зауважив міський голова Андрій Садовий.

Як зазначив в. о. генерального директора Першого територіального медичного об’єднання Львова Олег Самчук, відремонтовані відділення мають дуже гарні умови для перебування пацієнтів.

«Сьогодні відкрили повністю оновлене терапевтичне відділення. У кожному крилі перебуває по 50-60 людей. Відділення – з комфортними ліжками, матрацами, тумбочками. Це дуже гарні умови для перебування пацієнтів.

Терапія вже має підрозділи: відкрито ендокринологічний, гастроентерологічний та пульмонологічний підрозділи, тобто кожен пацієнт з різними захворюваннями має свого спеціаліста, який його лікує.

Плюс – відкрилось крило з трьома операційними урології. Відкрилось частина гінекологічного відділення. Отже, пацієнти матимуть кращу якість обслуговування», - розповів Олег Самчук.

Міський голова Андрій Садовий наголосив, що, окрім ремонтів, сьогодні важливим є розвиток власне медичних об’єднань та залучення висококваліфікованих лікарів.

«Сьогодні завдання вже інші: треба дбати і про поліклініку на вул. Мазепи, яка входить в об’єднання, і про нашу дитячу лікарню, і про 8-му лікарню. Тому на наступні роки стоять дуже амбітні плани, і час цього вимагає. Ремонти – само собою, але важливі люди – фахівці. Мені приємно, що сьогодні наше Перше медичне об’єднання стало таким магнітом, і дуже багато лікарів вирішують приїжджати до Львова – жити, працювати. Якщо статистично подивитися на об’єм пролікованих пацієнтів, то він зріс у понад 3 рази. Тому це вигідно для громади міста, і інвестиції, які місто скеровує, повертаються сторицею. Дай Бог, щоб ті темпи й далі зберігалися. А цілі дуже амбітні - щоб на 2024 рік наше Перше ургентне медичне об’єднання ввійшло в топ-200 медичних об’єднань світу. Якщо раніше люди сміялися б із таких амбітних цілей, то сьогодні прораховують, як це зробити», - зазначив мер Андрій Садовий.

Як додав Олег Самчук, в оновлення лікарні інвестовано багато бюджетних коштів, також долучилися меценати.

«Багато грантів виграно для допомоги лікарні. Заклад розвивається. За 1 рік і 4 місяці в лікарню долучилось близько 1400 нових людей з різних куточків України, щоб розвивати і зробити цей заклад і медицину сучаснішою», - сказав Олег Самчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ