Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській МТГ заборонили розміщення світлової реклами

Сьогодні, 7 жовтня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР ухвалили рішення щодо недопущення розміщення світлової реклами на території Львівської міської територіальної громади.

«Беручи до уваги послідовну політику Львівської міської ради щодо обмеження присутності зовнішньої реклами у візуальному просторі міста, і враховуючи ту згубну дію додаткового штучного світла на сприйняття сформованого архітектурного середовища, ми вважаємо, що це рішення є зараз на часі. В Європі у багатьох країнах вже закінчилась ера, коли панував принцип: аби тебе бачили - треба блистіти або чим більше кіловатів - тим ліпша ілюмінація. Ми повинні пропагувати освітленість, скромність та елегантність, тому пропонуємо ухвалити рішення щодо недопущення світлової реклами, рухомих стрічок на фасадах будинків і всередині приміщень, якщо вони видимі зовнішньому середовищу», - зазначила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Як повідомляє ЛМР, у місті також напрацюють чіткий алгоритм дій щодо вже встановлених світлових рекламних конструкцій.

«Ми проговорювали це важливе рішення у різних колах. Ми пропонуємо одразу доповнити його чіткими критеріями щодо недопущення розміщення такої реклами, тому що станом на зараз є низка таких оголошень по місту, і ми маємо визначити, як діяти. Наразі ми даємо дороговказ, що місто є категорично проти розміщення світлової реклами. Коли у вікнах ставлять величезні світлові екрани в історичному ареалі – це фактично нівелює всю красу будівлі, закриває світло. У нас мають бути однакові стандарти та підходи до усіх підприємців.

Я пропоную, аби протягом місяця часу також поінформувати про етап виконання цього рішення та надати максимальної публічності цій роботі», - додав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ