Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

У Львівській митниці прокоментували звинувачення у причетності до контрабанди

До Львівської митниці не надходило жодної інформації з приводу причетності її посадовців до контрабандних схем ввезення товару на територію України, які виявили в прокуратурі Волинської області. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

«Львівська митниця не отримувала з прокуратури Волинської області жодних матеріалів, які стосуються цієї справи. Прокуратура Волинської області не зверталася до нас з приводу наших працівників, не витребувала їхніх особових справ і матеріалів стосовно них. Інформація, яка була би підставою відсторонити їх від роботи, також не надходила», - сказав він.

Левко Прокіпчук також прокоментував інформацію про обшук в одного з посадовців Львівської митниці: «Я орієнтуюсь, про кого йдеться. Але цей службовець стверджує, що не проживає в помешканні, в якому проводився обшук. Він здає його в оренду і не має стосунку до грошей, які там виявили».

Працівників Львівської митниці впіймали на контрабанді на мільйони гривень

Нагадаємо, що 5 липня прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак під час брифінгу повідомив, що волинські правоохоронці виявили та ліквідували схему незаконного переміщення через кордон високоліквідних груп товарів - автозапчастини, парфуми, тканини, тощо, за які не платилися митні збори. До цієї схеми встановили причетність співробітників Львівської митниці ДФС, зазначив він.

За інформацією прокурора Волинської області, саме посадовці Львівської митниці сприяли незаконному переміщенню товарів через кордон. Також, як повідомив прокурор, під час обшуку в помешканні одного з посадовців виявили грошові кошти в сумі понад 100 тисяч гривень, майже 40 тисяч доларів США, більше 800 євро, понад 10 тисяч злотих, ювелірні вироби та каміння бурштину.

Затриманий на контрабанді львівський митник живе у Старосамбірському районі

За інформацією Гал-інфо, згаданий посадовець мешкає в Старосамбірському районі і є неформальним власником фешенебельного відпочинкового комплексу неподалік Старого Самбора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ