Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській опері відбулась світова премʼєра опери «Страшна помста»

13 листопада у Львівському театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулась премʼєра української опери «Страшна помста». Подія присвячена 80-річчю сучасного українського композитора Євгена Станковича.
Фото - Мінкультури

Оперу за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя у постановці творчої команди з Німеччини глядачі побачили вперше, адже до цього вона жодного разу не виконувалася, повідомляє Мінкультури.

Премʼєра такого масштабу стала справжнім викликом для Львівської національної опери. Адже репетиційний процес переривався численними сигналами повітряної тривоги. Та попри це артисти продовжували займатися в укриттях, не зупинялися і процеси виготовлення декорацій та пошиття костюмів. 

Опера «Страшна помста» за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя стала другим твором Євгена Станковича, після феєрії «Коли цвіте папороть», поставленим на сцені Львівської національної опери в рамках творчої програми «Український прорив». Містична історія про страшну розплату за жахливі злодіяння, що відзеркалює події сьогодення, неодмінно резонуватиме із почуттями та переживаннями кожного українця.

На запрошення театру до України під час війни для постановки приїхала міжнародна команда на чолі із німецьким режисером Андреасом Вайріхом, сценографкою і дизайнеркою костюмів Анною Шеттль. За диригентським пультом –  добре знаний першовідкривач та один із кращих інтерпретаторів творів Станковича – Володимир Сіренко, а також музичний керівник театру Іван Чередніченко. Серед команди Львівської опери: балетмейстер – Сергій Наєнко, хормейстер-постановник – Вадим Яценко, художник світла – Олександр Мезенцев.

Фінансування проєкту здійснюється зі Стабілізаційного фонду – ініціативи для підтримки культурних та освітніх організацій, що постраждали від війни проти України.

Додаткові покази відбудуться 25 та 26 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ