Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській обласній клінічній лікарні врятували пацієнта з множинними аневризмами

У Богдана із Тернопільщини почала дуже боліти нога, він шкутильгав і було важко ходити.

Після консультацій та МРТ-обстеження у Тернополі Богдана скерували в Львівську обласну клінічну лікарню, у відділення судинної хірургії., повідомили в ЛОДА. 

Тут пацієнту виконали комп’ютерну томографію в режимі ангіографії в українсько-польському центрі серця-черевного відділу аорти та нижніх кінцівок.

«У Богдана діагностували низку аневризм: мішковидні аневризми аорти, одна з яких більше 6 см, клубової артерії, загально стегнових артерій та обох підколінних з тромбованою аневризмою правої підколінної артерії, а відтак було пояснення  кульгавості пацієнта і болю, котрий докучав йому», - зазначив судинний хірург лікарні Борис Дячишин.

В лікарні провели резекцію цих аневризм з виключеним біфуркаційним алопротезуванням. Та зважаючи на супутню патологію: пацієнт коморбідний, має кілька захворювань, важкий ХОЗЛ та велика грижа передньої черевної стінки, відразу було запрограмовано симультанну операцію з грижосіченням та закриття її сітчастим аутотрансплантантом.

Операція тривала понад пʼять годин, працювали чітко і злагоджено, а відтак і успішний результат. Післяопераційний період пройшов спокійно, вже на восьму добу пацієнт поїхав додому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ