Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львівській області до 30 грудня реєструватимуть проекти на конкурс мікропроектів, - "Самопоміч"

З 1 до 30 грудня триватиме онлайн реєстрація проектів до участі в обласному конкурсі мікропроектів від Львівської обласної ради. Охочі подати свій проект повинні заповнити заявку та подати скан-копії усіх необхідних документів та прописати кошторис проекту. Повідомила прес-служба фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Львівській обласній раді.

Реєстрації передував курс навчань в районах області, під час якого охочим подати проект розповіли про усі особливості нової програми.

«Конкурс мікропроектів – це програма для людей, вони повинні мати максимум інформації, щоб подати якісний проект. Тому ми поїхали з навчаннями у райони, аби донести правила гри до якнайбільшої кількості мешканців. Досвід 2016 року показує, що це реально працює, нам подають багато проектів і вони реалізовуються», – коментує автор програми, депутат фракції «Самопоміч» Іван Собко.

Нагадуємо, що мікропроект обов’язково повинен відповідати одному із 6 пріоритетів: освітня галузь, ДНЗ, заклади охорони здоров’я, народні доми, вуличне освітлення, інше (проекти, що не дублюються діючими обласними програмами). Максимальна загальна вартість одного проекту не повинна перевищувати 400 тис. грн., з яких мінімум 5% повинен бути власний небюджетний внесок громади.

«Жителі Львівщини дуже розумні, кмітливі і самостійні. Ті, хто вже не вперше подається на конкурс мікропроектів «набили руку» і відчули в собі сили для реалізації більших проектів. Тепер мешканці хочуть подаватися ще на конкурси програми Польща-Білорусь-Україна та інші міжнародні ґранти, щоб залучати мільйони іноземних інвестицій, – розповідає Іван Собко. – А це і є наша основна мета – спонукати людей до активних дій та спільного розвитку територій».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ