Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області перепоховають останки 14 солдатів Червоної армії

12 червня о 15.00 год. на сільському кладовищі с. Дмитровичі Мостиського району Громадська організація "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" разом з громадою села Дмитровичі проведуть поминальний молебень за українцями, воїнами інших національностей, які загинули у роки Другої Світової війни. Також відбудеться перепоховання віднайдених товариством "Пам'ять" чотирнадцяти останків вояків Червоної армії, які загинули в боях проти німецького війська у червні 1941 та липні 1944 року. Про це повідомив Любомир Горбач.

Санітарні поховання загиблих вояків було розшукано завдяки інформації, наданій місцевими жителями с. Дмитровичі, Залісся, Кути. У вказаній місцевості віднайдено дві поховальні ями. З однієї вилучено чотири людських рештки. Особисті речі вказують, що ці воїни загинули в червні 1941 року. Також знайдено особисті ідентифікатори двох воїнів.

З другого санітарного захоронення вилучено 10 людських решток. Особисті речі похованих підтверджують розповіді місцевих жителів про те, що поховання виникло у липні 1944 року.

Особисті ідентифікатори відсутні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ