Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львівській області планують створити гастрономічний туристичний маршрут

Сьогодні, 13 лютого, відбулась робоча зустріч щодо можливостей створення ʺДороги смаку Львівщиниʺ за участі представників управління туризму та курортів Львівської ОДА, а також національних експертів Проєкту ЄС ʺПідтримка розвитку системи географічних зазначень в Україніʺ. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.
Фото: Львівська ОДА

Проєкт передбачає впровадження географічних зазначень в сегменті виноробства та виробництва локальних продуктів на всій Україні, а також сприятиме розвитку сільських територій через підвищення конкурентоспроможності місцевих виробників, диверсифікацію виробництва та розвиток туризму на сільських територіях.

У межах зустрічі презентували проєкт ʺДороги вина та смаку Української Бессарабіїʺ, ідею ʺДороги вина та смаку Карпатʺ та обговорили питання системи географічних зазначень гастропродукції виробленої на Львівщині.

ʺСтворення маршруту ʺДороги смаку Львівщиниʺ сприятиме розвитку потенціалу гастрономічного туризму, сільських територій, виробництву традиційних локальних продуктів, збереженню регіональної кухні, а також дозволить учасникам проєкту ʺГастромандри Львівщиноюʺ масштабуватись та створити потужну піар-кампаніюʺ, – зазначила начальник управління Наталя Табака.

Гастрономічний туристичний маршрут планують інтегрувати у Європейську мережу гастрономічних маршрутів.

Довідково:

Проєкт ЄС ʺПідтримка розвитку системи географічних зазначень в Україніʺ допомагає Україні створити дієву систему географічних зазначень відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Проєкт співпрацює з державними установами, виробниками, бізнес-асоціаціями, об’єднаннями споживачів, туроператорами та всіма іншими зацікавленими сторонами з бажанням вдосконалити систему географічних зазначень в Україні. Проект ЄС підтримав розвиток гастрономічного туризму, який є потужним світовим трендом.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на сесії ЛМР презентували ʺПлан заходів ʺЗеленого містаʺ для Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ