Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській облраді підрахували збитки після штурму

В рамках кримінального провадження Львівська обласна рада підрахувала збитки від подій 30 травня, коли радикально налаштовані молоді люди увірвалися до сесійної зали. Загальна сума збитків складає 16 тис. грн. Про це сьогодні, 1 червня, в коментарі журналістам повідомив керуючий справами Львівської обласної ради Валентин Харлов, передає кореспондент Гал-інфо.

"З моменту, коли ці особи потрапили до залу, їх першочерговою метою було не прийняття якихось заяв чи рішень, а нанесення збитків. Вони одразу ж почали ламати столи, які були при вході у ході ради. Коли забігли на другий поверх, то виламали вхідні двері (в кімнату для преси) та почали ламати двері в сесійну залу, ламати стільці. Їх мета - вчинити дії, які можна трактувати як злісне хуліганство", - сказав Валентин Харлов.

Загалом збитки становлять 16 тис. грн.

"Пошкоджено троє дверей, які мають історичну цінність. Їх для їх відновлення потрібно 11 тис. грн. Ще 3 тис. грн піде на відновлення стільців", - сказав Харлов.

Він також додав, що збитки нанесли і так званому кафе у ході ради, де свою продукцію продають студенти коледжу харчової промисловості.

"Усе з'їли за одну хвилину. А після цього почали бити посуд, кидати все на землю. В рамках кримінального провадження ми маємо порахувати збитки", - сказав він.

Як зазначив керуючий  справами, наразі меблі та двері відновлюють за кошти громади. Якщо будуть виявленні винні, то тоді з них стягнуть відшкодування матеріальної шкоди.

"Це були не львів'яни, а люди, які приїхали на замовлення з інших областей", - сказав Харлов.

Він додав, що сумнівається у тому, що збитки громаді вдасться відшкодувати коштом винуватців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ