Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській облраді підсумували виконання обласного бюджету за 2018 рік

У Львівській облраді відбулися громадські слухання виконання обласного бюджету за 2018 рік, - інформує прес-служба ЛОР.
В облраді відбулися громадські слухання виконання обласного бюджету за 2018 рік

Завдяки збалансованій бюджетній політиці минулого року на Львівщині забезпечено своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з обласного бюджету, та вчасно профінансовано інші  видатки відповідно до взятих фінансових зобов’язань. На цьому сьогодні, 5 березня, наголосив голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Олег Домчак під час громадських слухань звіту про виконання обласного бюджету Львівської області за 2018 рік.

Говорячи про стан виконання обласного бюджету минулого року, посадовець поінформував, що виконані показники обласного бюджету (з урахуванням змін) становлять: дохід – 16,021 млрд грн (91,3% річних призначень), видатки – 16,237 млрд грн (88,4% річних призначень).

ʺБюджетна комісія впродовж бюджетного року вносила зміни до показників обласного бюджету з урахуванням збільшення дохідної частини обласного бюджету за рахунок як власних надходжень, так і трансфертів із державного бюджету. Перед цим ми детально на засіданнях комісії аналізували хід виконання обласних програм і необхідність потреб у фінансуванні тих чи інших галузей. Так, при уточненні показників бюджету із урахуванням перехідних залишків субвенцій і вільних залишків ми збільшили ресурс по видатках на 635 млн грн. У березні – грудні  обсяг фінансування обласних програм було збільшено на 218 млн грн (з 1 381 млн грн до 1 599 млн грн) або на 16% від початкових бюджетних призначеньʺ, - поінформував Олег Домчак.

Як нагадав голова бюджетної комісії, у 2018 році діяла 31 обласна цільова програма, бюджетні призначення по яких становили 1 599 млн грн, а касові видатки – 1 511 млн грн або 94,4% від запланованого (у 2017 році – 1 038,5 млн грн або 95,9% від запланованого).

ʺНизка обласних цільових програм передбачала співфінансування  з місцевих бюджетів та інших джерел. Співфінасування з місцевих бюджетів становило 237,1 млн грн. Найбільші суми співфінансування маємо в Конкурсі проектів місцевого розвитку – 126,4  млн грн та Програмі розвитку і утримання автомобільних доріг – 94 млн грнʺ, - зауважив Олег Домчак.

Крім того, голова бюджетної комісії акцентував, що розвиток і будівництво у 2018 році профінансовано на  загальну суму 806  млн грн, у тому числі в рамках реалізації обласних цільових програм використано 576  млн грн, з них на ремонт доріг – 311 млн грн.

ʺНагадаю, що вперше на 2018 рік із урахуванням змін ми затвердили рекордний бюджет розвитку 270,4 млн  грн. Проекти по об’єктах бюджету розвитку реалізовано на суму 229,9 млн грн або 85% від річних призначень, на 76 об’єктах роботи завершеноʺ, - підкреслив він.

Підсумовуючи, Олег Домчак наголосив, що бюджетна політика на обласному  рівні у 2018 році в основному забезпечила виконання заявлених цілей соціально-економічного розвитку області. ʺУ 2018 році виплачено зарплати працівникам бюджетних установ, покращувалася інженерна і соціально-культурна інфраструктура, здійснювалися всі заплановані соціальні видатки, отримувалися та реалізовувалися розвиткові ресурси для наших обласних комунальних установʺ, - резюмував голова бюджетної комісії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ