Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській ОДА обговорять проблеми екології

26 січня у Львівській ОДА відбудеться засідання Міжвідомчої комісії з питань моніторингу довкілля у Львівській області. Організаторами „круглого столу” виступають Державне управління екології та природних ресурсів в Львівській області. Також планується участь у засіданні членів Міжвідомчої комісії: суб’єктів моніторингу, представників владних структур, науковців, громадськості. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.
Метою проведення засідання є збір членів Міжвідомчої комісії для ознайомлення з системою моніторингу довкілля, роз’яснення в ній їхньої ролі, а також введення вищезгаданої системи в дію.
Система моніторингу довкілля Львівщини передбачається як інтегрована інформаційна система, що здійснює збирання, оброблення та збереження екологічної інформації для відомчої та комплексної оцінки і прогнозу стану природних середовищ, умов життєдіяльності, вироблення обґрунтованих рекомендацій для прийняття ефективних соціальних, економічних та екологічних рішень на рівні обласної, міських та районних влад, удосконалення відповідних нормативно-правових актів, виконання зобов’язань України з міжнародних природоохоронних угод.
У суб’єктів моніторингу Львівської області накопичена значна кількість екологічної інформації. Більша її частина розрізнена, має різну якість і точність, часто не відображає реальний стан природних компонентів довкілля, у ряді випадків вона дублюється або є недостатньою.
Актуальними для системи моніторингу є такі проблеми: створення єдиного нормативно-правового та організаційно-методичного забезпечення, сумісності метрологічного, технічного, інформаційного і програмного забезпечення – складових частин обласної системи моніторингу довкілля; слабка матеріально-технічна база служб спостережень, недостатня комп’ютеризація і автоматизація самих спостережень, процесів обробки їх результатів та аналізу; відсутність єдиної науково-технічної основи ведення моніторингу.
Під час засідання Міжвідомчої комісії планується ознайомлення з розпорядженням голови Львівської ОДА про організацію системи моніторингу довкілля, детальне обговорення виконання Програми моніторингу довкілля Львівської області, стану виконання моніторингових завдань окремими суб’єктами моніторингу та інших важливих питань.
Результатом засідання буде обговорення та прийняття рішень щодо подальших заходів, необхідних для організації системи моніторингу довкілля в Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ