Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській ОДА провели два вебінари, присвячені арт-проєкту "Ковчег.Україна"

Методичний кабінет навчальних закладів мистецтва і культури при департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА провів серію онлайн вебінарів в рамках підвищення кваліфікації викладачів мистецьких навчальних закладів, з яких два були присвячені арт-проекту "Ковчег. Україна".

Проєкт реалізований при підтримці Українського культурного фонду і його метою є популяризація самобутніх культурних скарбів України через мистецькі видання, музичні події, інтерактивні ігри тощо.    

Гостями методичного кабінету стали безпосередні учасники цього мистецького заходу, а саме засновниця та координаторка проєкту, культурна менеджерка - Ярина Винницька, музикознавиця та наукова редакторка проєкту - Роксоляна Гавалюк, заслужений артист України Олег Созанський та заслужений діяч мистецтв України Дмитро Кацал.

У бесідах із слухачами вебінару гості ділилися своїми рефлексіями на тему проєкту, а також його ролі та місії у популяризації української культури на світовій арені. Учасники он-лайн семінару мали можливість ознайомитися з номерами музичної частини проекту.

"Ковчег – це те дзеркало, в яке ми маємо уважно вдивлятися, побачити себе і закохатися. Ми не поліетнічна, ми – поліфонічна нація. Ми неймовірно багаті в межах самого українства… Наш шанс вижити – це пізнати себе у нашій єдності, а об’єднати нас всіх може тільки приналежність до великої власної культури та її історії. Ось тому ми будуємо ковчег і вантажимо на нього нашу культурну спадщину", - зазначила Ярина Винницька, засновниця  проєкту.

Львівщина стала колискою проєкту, для втілення якого в життя були залучені знані музиканти і колективи з цілої України, зокрема, диригентка світового масштабу Оксана Линів, композитор Іван Небесний, заслужений артист України Олег Созанський, Уляна Горбачевська, Сергій Жадан, 85-річна співачка з Полісся Домініка Чекун, музикознавиця Роксоляна Гавалюк, молодіжний симфонічний оркестр України, Київський дівочий хор імені Миколи Лисенка, гурти "Даха Браха", "Курбаси", "Хорея козацька", національна хорова капела "Дударик" та інші.

Матеріали для перегляду на офіційних сторінках:

Методичний кабінет навчальних закладів мистецтва і культури при департаменті: http://lvivkultura.at.ua

YouTube канал "Ковчег Україна": https://www.youtube.com/channel/UCsE8RSOMDtx4y_HR4nu9niA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ