Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській опері урочисто відзначили річницю з дня народження Кобзаря

У четвер, 9 березня, у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбувся урочистий концерт, присвячений 203-річчю від дня народження Тараса Шевченка, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Цього дня заслужені українські артисти та гурти виконували музичні композиції на слова великого поета, декламували його вірші. Також зі сцени поезію Кобзаря читали воїни АТО, курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьман Петра Сагайдачного.

Зі святом усіх присутніх привітав й голова Львівської ОДА Олег Синютка. "Для кожного з нас Шевченко є свій. Особливим він був для тих, які жили разом з ним у 19 столітті і бачили, як син кріпака піднявся до висок академіка. Я думаю, що по-особливому свій він був і для бійця української повстанської армії, і для січового стрільця, - наголосив у виступі голова ОДА. - Так само особливим є Шевченко для вчителя, інженера чи українського воїна. І, напевне, кожен знаходить у Кобзареві свого, геніального, притаманного тільки для нього. Але для усіх нас він завжди залишиться українським генієм, титаном, яких дав можливість відчути себе українцями".

Від імені Президента України, за значний особистий внесок у розвиток національної культури та мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність, очільник Львівщини нагородив "Орденом князя Ярослава Мудрого" ІV ступеня

ректора Львівської національної академії мистецтв Володимира Одрехівського. Також він вручив звання заслужених кращим діячам культури.

Окрім цього, Олег Синютка вручив освітянам Львівщини Подяки Прем’єр-міністра України за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку національної освіти, високу професійну майстерність та багаторічну сумлінну працю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ