Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львівській Політехніці представили пересувну виставку про УПА

З ініціативи департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА, у межах заходів, присвячених 81-й річниці створенню Української Повстанської Армії, у головному корпусі Національного Університету «Львівська політехніка» експонувалася пересувна виставка Львівського історичного музею «Армія Нескорених», - інформує пресслужба Львівської ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Виставка, авторкою  та кураторкою якої є старша наукова співробітниця Львівського історичного музею Люба Коваль, складається з п’ятнадцяти тематичних банерів. Вона послідовно знайомить з історією створення, структурою й діяльністю УПА. Проєкт покликаний дати відвідувачам розуміння тяглості боротьби українців упродовж останніх двох століть: від часів УПА до сучасного збройного протистояння України у війні з росією.

Викладачі і студенти з цікавістю розглядали стенди: світлини командувачів та бійців, копії документів, цікаво та доступно викладену інформацію.

«Дуже добре, що ініціюється та реалізовується така співпраця між нашими установами культури та навчальними закладами. Її результатом стають заходи, які є надзвичайно потрібними для національно-патріотичного виховання українських школярів і студентів. Ми маємо розповідати їм про славетні сторінки нашої боротьби, про видатних діячів національно-визвольного руху, про вояків ОУН – УПА. Маємо мотивувати і дітей, і молодь вивчати і знати свою історію і таким чином плекати в них гордість за свою державу та готовність її захищати», – зазначила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА Ірина Гаврилюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ