Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській школі № 100 встановили ліфт

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівська спеціальна школа №100 І-ІІІ ступенів» за кошти обласного бюджету встановили сучасний ліфт.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

За словами директорки школи Ірини Костецької, у школі навчаються діти, які мають труднощі із пересуванням, позатим незрячі діти також потребують більш доступного способу потрапити до школи.

«Ми вже давно мріяли про ліфт, адже дітям він дуже потрібен. Школа стала для дітей другим домом. Встановлення сучасного ліфту - це справді вагома для нас подія. Кожна дитина, яка цього потребує, зможе дістатись до приміщення школи», - розповіла Ірина Костецька.

«Діти приходять до школи з великим задоволенням, вони мають таланти, які наші вчителі намагаються усіма силами розвинути. Багато дітей перебувають у школі весь тиждень, тому заняття на сучасному спортивному майданчику справді би покращило їх фізичний стан. Наші діти мають відчувати, що вони є на рівні з усіма дітьми, для них також важливі екскурсії для яких потрібен автобус», - зазначила представник батьківської спільноти Наталя Федишин.

Матеріально-технічну базу закладу, кабінети природничих наук, тифло-лабораторію та нову бібліотеку оглянули депутати обласної комісії з питань освіти, науки та інновацій Іванна Герус та Парасковія Дворянин та керівництво профільного департаменту ОДА.  

«Дуже важливо впроваджувати такі проєкти в наших комунальних закладах. Дуже часто приміщення навчальних закладів не є обладнані необхідним, зокрема для дітей з особливими потребами Маємо робити усе можливе, щоб дітям було зручно та доступно отримувати освітні послуги», - зауважила голова комісії Іванна Герус. 

На встановлення ліфта скерували 1,7 млн грн в межах обласної програми розвитку освіти.

Зазначимо, що в закладі навчається 72 дитини з Львова, Львівської та західних областей України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ