Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській школі обговорювали проблеми булінгу

Як повідомили сьогодні, 7 листопада, у Головному територіальному управлінні юстиції у Львівській області, фахівці управління юстиції та представники патрульної поліції провели у Львівській ЗОШ №77 захід, у рамках національного проекту #ЯМАЮПРАВО та #СтопБулінг на тему «Введення адміністративної відповідальності сторін при виявленні явища булінгу».

Захід відбувався серед підлітків – учнів 9 класу. 

Так, зокрема, було зазначено що пропонується встановити відповідальність за булінг, а також приховування випадків булінгу педагогічним, науково-педагогічним, керівником або засновником навчального закладу, у вигляді накладення штрафу від двадцяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (залежно від виду вчиненого правопорушення).

Звичайно, що вплинути на підліткову свідомість одразу складно, навіть коли є проблемні ситуації з проявами шкільного булінгу. В ході заходу були розіграні ситуації та надані роз’яснення що і як вчиняти у випадку булінгу, куди звертатись при та як виявляти випадки булінгу. Спеціалістом в ігровій формі також роз’яснено, як правовими методами діяти в конкретних випадках порушень прав та свобод як учнів так і викладачів.

Ця практика аж ніяк не стосується випадків, в яких булінг переростає у фізичне насильство. Пам’ятайте, ситуації з фізичним насильством потребують негайного втручання! Це злочин, і тут зовсім інший механізм дії.

Єдиний контакт-центр 0800213103 системи безоплатної правової допомоги працює цілодобово та безкоштовно в межах України, звернутись за консультацією можуть як діти, так і їх батьки, учителі – зазначено спеціалістом. Пам’ятаймо також і номер гарячої лінії для дітей 116111.

Круті займаються не булінгом, а спортом та наукою!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ