Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівській школі відкриють меморіальну дошку оперному співакові Василеві Сліпаку

Завтра, 14 жовтня, в День захисника України, у Львові в ССЗШ № 46 ім. В.Чорновола (вул. Наукова, 90) відбудеться реквієм з нагоди встановленню меморіальної дошки співаку, воїну, патріоту Василеві Сліпаку. Про це повідомили у школі.

Захід почнеться о 13 годині.

Василь Сліпак — український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій під час війни на Сході України, позивний «Міф».

Народився 20 грудня 1974 р. у Львові. У 1991 р. закінчив СЗШ №46 м.Львова. Вихованець Львівської хорової капели «Дударик». Василь Сліпак закінчив Львівську консерваторію (нині  - Музична академія ім. М. Лисенка) у 1997 р. Він був запрошений до Паризької опери після завершення навчання. Василь Сліпак пройшов до фіналу в результаті двоетапного конкурсу, що проходив у Будапешті, Лос-Анжелесі, Нью-Йорку та Парижі. 

Оперний співак з Парижа Василь Сліпак став добровольцем на Донбасі. Він воював у складі 7-го окремого батальйону ДУК, перебував на передових позиціях у зоні АТО. Загинув 29 червня 2016 р. у бою від кулі снайпера.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ