Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

​У Львівському госпіталі ветеранів війн запрацювало відділення фізичної реабілітації

​У Львівському госпіталі ветеранів війн запрацювало відділення фізичної реабілітації для військових і цивільних. Про це повідомили в пресслужбі ЛОР.

Відділення фізичної реабілітації урочисто відкрили сьогодні, 28 жовтня, в комунальному некомерційному підприємстві Львівської обласної ради “Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім.Ю. Липи”.

У відділенні надаватимуть допомогу військовослужбовцям та цивільному населенню – постраждалим від бойових дій внаслідок російської військової агресії проти України.

Участь у відкритті відділення взяли міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, депутати Львівської облради Наталія Іванченко-Тімко та Олег Дуда.

З можливостями нового відділення познайомив генеральний директор госпіталю Максим Прикупенко. 

Відділення площею 900 кв. м. займає один із поверхів госпіталю. Тут розміщені три зали фізичної терапії, зали ударнохвильової терапії, пресотерапії, кабінети для психологів, зал для навчання правильного стереотипу ходи, кабінети асистивних технологій та преформованих фізичних чинників, кабінет ерготерапії, масажна. Відділення має сучасну систему кондиціонування та вентиляції. 

“В нових, просторих, сучасно обладнаних реабілітаційних залах ми зможемо значно збільшити кількість та якість наданих реабілітаційних послуг, допомогти пацієнтам  відновити свої фізичні, когнітивні функції та психоемоційне здоров’я, адаптуватися до нових обмежень та відновити свою незалежність”, – каже Максим Прикупенко.

Ремонтні роботи виконані із дотриманням норм інклюзивності та у стислий термін. “На ремонт реабілітаційного відділення з обласного бюджету було виділено близько 15 мільйонів гривень. Тепер тут створено гідні умови для наших хлопців, які проходять реабілітацію і лікування”, – зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Додатково з обласного бюджету було профінансовано закупівлю обладнання для госпіталю на суму 7,88 млн грн.

“Міністерство охорони здоров'я поставило завдання у всіх кластерних і надкластерних лікарнях відкрити реабілітаційні відділення, спроможністю від 30 до 60 ліжок. Щоби в цілому по країні на базі 120 закладів зробити близько 5800 реабілітаційних ліжок, – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. –  Це забезпечить доступність реабілітації та підвищить якість надання допомоги. Згодом зробимо спеціалізовані центри, які будуть працювати з певними видами травм або патологій, наприклад спінальних. Загалом, по країні це дозволить створити 7800 ліжок, що, за нашими розрахунками й з урахуванням воєнного стану та необхідної кількості реабілітаційних послуг, дозволить нам закрити всі теперішні потреби”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ