Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівському храмі – концерт за життя Максима Шведа

У п’ятницю, 3 червня, у Львові, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11) відбудеться благодійний концерт «Життя - дар Божий», під час якого збиратимуть кошти на порятунок життя 10-річного хлопчика із Львівщини Максимка Шведа, який уже два роки бореться із важким захворюванням крові – апластичною анемією. Про це повідомили організатори заходу.

Учасники концерту – вокальна формація «Піккардійська Терція», співачка Оксана Муха, скрипаль Олександр Божик, академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів», а також - Іванка Митроган, яка гратиме на електроарфі, і юна Анастасія Ільків. Початок – о 19:00.

Масштабний марафон «За життя Максимка Шведа» триває від початку травня. За цей час завдяки небайдужим людям вдалося зібрати рекордну суму коштів - 2 мільйони 590 тисяч гривень. Залишилося іще акумулювати близько 720 тисяч гривень. На все про все, за словами організатора благодійного марафону Юрія Федечка, тиждень часу – до 7-го червня: тоді у дитини буде шанс на повне одужання. Власне, у пана Юрія (за телефоном: 097 462 92 46) кожен охочий може придбати запрошення-подяку на унікальний концерт 3-го червня у храмі: благодійні внести становлять 200 грн. (без сидячого місця) і 500 грн. (сидячі місця). 

Для 10-річного Максимка Шведа, який вже два роки бореться із апластичною анемією, лікарняна палата уже стала домом. Хлопчик звик по-дорослому ставитися до своєї хвороби, він добре розбирається у ліках та аналізах, і в емоціях медиків. Після хіміотерапії були шанси, що Максимко одужає. Його навіть відпустили додому, але невдовзі недуга повернулася. Через ранній рецидив застосовувати хіміотерапію медики уже не можуть. Тому залишається єдине – трансплантація кісткового мозку. Врятувати хлопчика взялася клініка у Любліні, лікарі якої виставили терміни, найбільш оптимальні для порятунку життя хлопчика. За угодою, 23 травня мали бути проплачені перші кошти (250 тисяч злотих). Небайдужі українці змогли відгукнутись та зробити усе можливе, щоб ця сума була зібрана! 23 травня Максимка госпіталізували для обстеження та підготовки до трансплантації. Але якщо до 7 червня ще 250 тисяч злотих не буде надіслано на рахунок клініки – трансплантацію перенесуть на невизначений термін… Для родини Шведів така сума є непосильною: у сім’ї - троє дітей, а мама чекає четверту дитинку.

Картка мами Максимка Шведа: Приватбанк, 5168 7572 7026 0096 (ШВЕД-САЛДАН ОКСАНА ЗІНОВІЇВНА).

Крім того, рахунок, на який можна скласти благодійну пожертву (з обов’язковою відміткою «Благодійна Пожертва»):

Благодійне товариство «Відкриваємо серця»

79066, м. Львів, вул. Сихівська, 17 кв. 80

р/р 26004053818046 у ПАТ КБ «Приватбанк»

МФО 325321

ЄДРПОУ 38665699

Додаткова інформація – за тел.: 097 462 92 46 (Юрій Федечко
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ