Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському музеї історії релігії тривають ремонтні роботи

Нещодавно перелік об’єктів "Великої реставрації" на Львівщині поповнився ще одним об’єктом. Відтак, за кошти держбюджету здійснюється реставрація експозиційних залів Львівського музею історії релігії, що розташований у Львові на вул. Музейній.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Загальна вартість реставраційних робіт складає 26 535, 649 тис. грн. З них, у 2021 році, ремонтні роботи профінансували вже на 2 млн грн.

«Станом на сьогодні у музеї вже встановили броньовані та дерев’яні двері, віконні склопакети. В приміщенні розпочали демонтаж старої підлоги, займаються встановленням керамічної плитки, знімають старе покриття зі стін та здійснюють заміну системи електромережі. За умови стабільного фінансування ремонтно-реставраційні роботи триватимуть ще близько двох років», – зазначає директор музею Орест Малиць.

Як зазначав раніше міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко виділення субвенцій для комунальних закладів – це крок вперед. Адже «Велика Реставрація» – це про об’єкти по всій Україні.

«Деякі з культурних пам’яток перебувають саме в комунальній формі власності, але від цього їх цінність ніяк не зменшується. Як і потреба в ремонтно-реставраційних роботах. Програма має розширюватися, і сьогоднішнє погодження бюджетним комітетом розподілу субвенції на місцеві бюджети для реставраційних робіт на пам’ятках місцевого значення є підтримкою цієї довгострокової цілі. Комплексному збереженні української спадщини», - сказав міністр.

Довідково:

Львівський музей історії релігії – установа культури, в якій за допомогою зібраних унікальних матеріалів висвітлюється історія світових і національних релігій, діяльність церковних організацій.

Музей має чотири філії. Експозиція складається з таких тематичних розділів: «Релігії стародавнього світу», «Юдаїзм», «Раннє християнство», «Вірменська церква», «Історія римсько-католицької церкви», «Українська греко-католицька церква», «Православ’я в Україні», «Протестантизм», «Іслам», «Буддизм».

У фондах нараховується понад 50 тис. одиниць збереження. Серед них експонати, які мають унікальну культову, мистецьку та історичну вартість. Зокрема, велика збірка ікон XVI-XIX ст., чимала колекція Біблій (у тому числі Острозька Біблія 1581 року та видана у Парижі 1563 року), релікварій св. Аронтія ХІ ст. тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ